Lasertherapie

Lasertherapie wordt gebruikt om verschillende huidaandoeningen en huidveroudering te behandelen .

Het is een efficiënte, niet-invasieve en veilige behandelingsoptie die steeds wordt aangepast aan uw probleem en huidtype.

Wat is lasertherapie?

Laser staat voor “light amplification by stimulated emission radiation

Door middel van hoogenergetisch licht met een golflengte aangepast aan het te behandelen probleem worden de gewenste structuren zoals bloedvaten, pigment, haarwortels en collageen nauwkeurig en doeltreffend bereikt zonder de omliggende structuren te beschadigen. Om de verschillende structuren te kunnen behandelen gebruiken we verschillende soorten laser die specifiek hiervoor ontworpen zijn.
De kans op bijwerkingen of littekenvorming is uiterst klein. De behandeling zelf is niet geheel pijnloos doch wordt meestal heel goed verdragen. Indien veel pijn wordt verwacht en het mogelijk is bij de procedure wordt de te behandelen zone lokaal verdoofd.

Welke problemen kunnen met de laser worden behandeld:

 • Roodheid en couperose (acné rosacea)
 • Angiomen en spider naevi
 • Wijnvlekken
 • Acnélittekens
 • Littekens
 • Kleine spataders
 • Ouderdomswratten
 • Gewone wratten (verucae vulgaris)
 • Goedaardige pigmentvlekken
 • Knolneus (rhynophyma)
 • Huidverjonging
 • Ouderdomsvlekken
 • Definitieve ontharing

Type laserbehandelingen

Laser genesis

Het doel van laser genesis is om fijne rimpels, verwijde poriën en roodheid van de huid te gaan behandelen. Na een reeks van 4 tot 6 behandelingen zie je geleidelijk aan maar zeker een verzachting en verjonging van de huid optreden waarbij ook kleine acné littekens vervagen. Het is een heel goede behandeling voor couperose en rosacea.
Dit type lasertherapie gebruikt micro-pulsen die in de huid het proces stimuleren voor de aanmaak van collageen. Hierdoor krijgt uw huid opnieuw een gladder en jeugdiger uitzicht. De toename in collageen laat je huid stralen door activatie van de eigen natuurlijke processen die zorgen voor nieuwe celaanmaak. De procedure duurt ongeveer 30 minuten en er is geen “downtime”. Je kan hierna onmiddellijk terug aan het werk. De behandeling is niet pijnlijk en wordt vaak als heel aangenaam ervaren.

De startbehandeling bestaat uit minstens 4 sessies en daarna is onderhoudstherapie 3 tot 4 maal per jaar aangewezen. Gezien het resultaat bestaat uit stimulatie van het eigen herstelmechanisme van de huid is het resultaat dan ook pas duidelijk zichtbaar na enkele behandelingen.

Limelight

Pigmentletsels die zijn opgelopen door zonneschade kunnen met deze IPL laser goed behandeld worden . Ook verwijde bloedvaatjes zoals bij couperose kunnen met deze laser goed behandeld worden doch vaak in combinatie met laser genesis of in geval van teleangiectasie met de Yag laser.
Tijdens de behandeling worden korte intense lichtflitsen op de bruine vlekjes gericht. Na de behandeling gaan de bruine vlekjes vaak donkerder verkleuren alvorens ze gaan verdwijnen. Meestal zijn 2 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Deze behandeling gebeurt meestal in het gelaat, hals en in de zone van het decolleté. Maar kan overal waar u door zon veroorzaakte pigmentvlekken hebt opgelopen.
Na de behandeling is het belangrijk om blijvend uw huid goed te beschermen tegen de invloed van de zon om herhaling van het probleem te voorkomen. Het eenvoudigste is om een dagcrème te gebruiken die een SPF 50 bevat.

Pearl / Pearl fractional

Deze lasers zorgen voor een vernieuwing van uw huidoppervlak met een snel zichtbaar resultaat. De Pearl wordt gebruikt om fijne oppervlakkige rimpeltjes en onregelmatige huidtextuur te behandeling, maar eveneens pigmentvlekken en actinische keratose die zijn opgelopen bij ernstige zonneschade.

De Pearl behandeling gebeurt onder lokale verdoving. Er wordt eerst een verdovende zalf op de te behandelen zone aangebracht. Daarna gaan we met de pearl laser de bovenste huidlaag met een reeks laserpulsen weghalen. Door de lokale verdoving ervaren de meeste patiënten hiervan geen pijn. Door de warmte en het verdampen van de bovenste huidlaag ontstaat er een natuurlijke pleister die na 3 tot 4 dagen zal loskomen. De huid begint te vervellen en eronder komt een gezonde glanzende en vernieuwde huid tevoorschijn.

In het geval u ook echt diepe rimpels hebt die permanent zichtbaar zijn (statische rimpels) gebruiken we een nog invasievere laser, de Pearl Fractional. Deze laser maakt microscopisch kleine gaatjes in de huid. De golflengte en de andere unieke technische eigenschappen van de Pearl fractional zorgen voor een intense en toch veilige behandeling om de tekenen van huidveroudering terug te draaien.

De combinatie van deze 2 technieken geeft patiënten uiterst mooie resultaten in 1 enkele behandeling met weliswaar een hersteltijd van ongeveer een week.  De behandeling wordt vaak voorafgegaan door 4 behandelingen laser genesis om de resultaten te optimaliseren en de huid vooraf reeds in herstelmodus te brengen.

Preferentieel voeren we deze behandeling uit tijdens de wintermaanden. Gezien de verjongde huid die aan de oppervlakte verschijnt is deze uiterst gevoelig aan de zon en is optimale zonnebescherming noodzakelijk.

Bloedvaatjes (Yag Laser)

Kleine spider bloedvaatjes op de benen of verwijde bloedvaatjes in het gelaat kunnen in enkele behandelingen verwijderd worden met de Yag laser. De laser vernietigd kleine oppervlakkige bloedvaatjes in de huid. De behandeling veroorzaakt geen littekenvorming. Ook kersangioompjes of blauwverkleurde plekjes ( zoals vaak op de lip) kunnen hiermee goed behandeld worden.

Ontharing (Yag laser)

Xeo haarverwijdering biedt maximaal comfort, maximale werkzaamheid en doeltreffendheid in enkele behandelingen. Ongeacht de huidskleur of het haartype kan unisex genoten worden van langdurige haarverwijdering. Al de verschillende lichaamszones kunnen met deze techniek behandeld worden. De Xeo richt een krachtig licht in het haarzakje wat de bloedsvoorziening naar het haarzakje stopt waardoor de groei stopt, de haar uitvalt en teruggroei voorkomen wordt. Het haarzakje is slechts in één welbepaalde fase gevoelig aan de lichtstraal daarom moet de behandeling een aantal keren(4-6x) herhaald worden.

 • Zonder verdoving
 • Op geschoren reine huid.

Gezien de inwerking op een specifiek deel van de bloedsvoorziening kan deze techniek ook helpen bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen zoals acne en zweetklierontsteking in oksels of liezen.

Lipolaserbehandeling

Bij een liposuctie / lipolaser behandeling met tumescent vloeistof, worden er kleine incisies gemaakt van 3 tot 4 mm groot. Via deze incisies wordt er met een lange, dunne stompe naald meerdere tunnels gemaakt in het onderhuidse vetweefsel om het aanwezige vet vloeibaarder te maken zodat de vetcellen vervolgens beter verwijderd kunnen worden. Deze tunnels zullen tijdens het genezingsproces na de liposuctie / lipolaser samentrekken en krimpen waardoor ook de huid samengetrokken wordt. Tijdens een liposuctie / lipolaser behandeling verwijderde vetcellen kunnen niet meer opnieuw aangemaakt worden. Na een aantal weken zullen de gemaakte incisies voor de liposuctie / lipolaser behandeling praktisch verdwenen zijn.