Fillers

Fillers zijn letterlijk opvullers die geïnjecteerd worden in de huid.

Door het ouder worden verlies je vet en steunweefsels in het gezicht. Hierdoor verlies je volume en daardoor verslapt de huid van het gezicht.
De bedoeling is om rimpels op te vullen of verloren gezichtsvolume terug te herstellen en de contouren van het gezicht te verbeteren.
De meeste fillers zijn gemaakt op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die onderdeel uitmaakt van de structuur van je huid en die zorgt voor binding van vocht in de huid. Naarmate we ouder worden verliezen we hyaluronzuur in de huid en verliezen we daardoor de soepelheid en veerkracht van onze huid. Een rijpere huid ziet er daardoor minder soepel, vol en zacht uit dan een jongere huid.

Wanneer behandelen we met fillers?

Fillers zijn geschikt om statische rimpels op te vullen waardoor onmiddellijk het volume effect de rimpel laat verminderen of verdwijnen, na de injectie ontstaat er een verbeterde hydratatie en huidkwaliteit van de behandelde zone.

Welke zone behandelen we met fillers?

  • Naso-labiale plooi: de rimpels tussen neus en mondhoeken worden ook wel lachrimpels genoemd en zijn vaak de eerste tekenen van veroudering in het gezicht. Door constante spieractiviteit zoals lachen en praten met bij het verouderen een verlies aan volume bij de jukbeenderen worden deze rimpels dieper. Deze rimpels geven het gezicht een trieste en vermoeide uitstraling.
  • Verticale liplijnen: fijne lijntjes boven de lippen door bijvoorbeeld roken.
  • Traangoot: donkere kringen en holten onder de ogen
  • Marionetlijnen: lijnen die vanaf de mondhoek naar de kin lopen. Deze geven het gelaat een droevige blik.
  • Lippen: ook lippen verliezen aan volume bij het verouderen en kunnen dunner worden
  • Handen: langdurig herstel van het volume

Veel voorkomende vragen rond fillers

Een fillerbehandeling heeft onmiddellijk resultaat. Het effect is optimaal na 1 week

Een filler op basis van hyaluronzuur heeft altijd een tijdelijk resultaat. Het lichaam breekt de filler na verloop van tijd af.  Meestal houdt het resultaat 6 maanden tot een jaar.

Wanneer eigen vetweefsel gebruikt wordt als filler blijft het effect langer behouden.

Je kan geen filler behandeling krijgen 2 weken voor en 2 weken na Covid vaccinatie.

Je mag direct alle gewone activiteiten hervatten.

Best vermijd je de zonnebank de eerste week na de behandeling.

Ook sauna bezoek raden we af de eerste 1 à 2 weken na behandeling.
Wanneer na de behandeling een blauwe plek zichtbaar zou zijn mag je dit met make-up camoufleren.

We raden af de behandelde zone te masseren. Mocht er een klein bobbeltje voelbaar zijn in de gevulde zone mag je dit de eerste dag na behandeling wel wegwrijven.

Ook bij de schoonheidsspecialist raden we peeling, scrubs , bindweefselmassage af de eerste 2 weken na behandeling met filler.
Laserbehandeling kan niet de eerste 4 weken na filler.

Roodheid, blauwe plekjes, kleine lokale verdikkingen en gevoeligheid in de behandelde zone kunnen optreden. Dit kan enkele uren tot maximaal 2 weken aanhouden. Dit zijn normaal voorkomende symptomen na behandeling.