PRP therapie of platelet rich plasma therapie

PRP is plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes. Een behandeling met PRP is een behandeling met lichaamseigen plasma en is dus 100 % lichaamseigen.

Wat is een PRP behandeling?

PRP is plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes. Een behandeling met PRP is een behandeling met lichaamseigen plasma en is dus 100 % lichaamseigen. Bij een PRP behandeling wordt uw bloed afgenomen en behandeld in een centrifuge waardoor uw plasma gescheiden wordt van de bloedcellen. In dit plasma zit een concentratie aan groeifactoren die de celgroei en celdeling stimuleren. Deze groeifactoren helpen om beschadigd weefsel te herstellen door de aanmaak van elastine en collageen te stimuleren.
Elastine en collageen zorgen voor de elasticiteit en structuur van uw huid. De aanwezigheid van deze huidelementen vermindert bij het verouderen wat er voor zorgt dat we rimpels krijgen en de huid slapper wordt.
Met deze PRP behandeling gaan we in verschillende toepassingen via injectie of microneedling rimpels selectief kunnen behandelen, volumeverlies in het gelaat kunnen aanpakken en de algehele huidstructuur kunnen verbeteren.

Waarvoor gebruiken we PRP

 • Huidverbetering
 • Huidverjonging
 • Stralende teint
 • Verbetering van huidtextuur
 • Donkere kringen rond ogen
 • Behandeling fijne lijntjes
 • Versnelde wondheling
 • Behandeling van haarverlies
 • Behandeling van melasma
 • Behandeling van hyperpigmentatie
 • Behandeling van littekens (acné, chirurgische wonden, striae)

Hoe verloopt de behandeling?

Afspraak

Tijdens de eerste consultatie wordt de behandeling besproken en de indicatie gesteld.

Bespreking - voorzorg

Het is belangrijk te weten dat u 2 weken voor de procedure geen bloedverdunners mag gebruiken. Bespreek eerst met uw huisarts of bij de arts hier in de praktijk of u dit mag stoppen.
Indien u allergisch bent aan ACD-A anticoagulans breng dan uw behandelend arts op de hoogte.

De behandeling

Een kleine hoeveelheid bloed wordt afgenomen en gecentrifugeerd. Tijdens dit centrifugeren worden de verschillende bloedcomponenten van elkaar gescheiden door een verschil in soortelijk gewicht.

Zo worden de bloedplaatjes gescheiden van de andere bloedcomponenten.
De bloedplaatjesfractie wordt daarna geïnjecteerd met een kleine naald of canule of via microneedling afhankelijk van de aangewezen behandeling.

Nazorg - na de behandeling

Bloeduitstorting als gevolg van doorprikken van kleine bloedvaten is mogelijk

24 u vermijden van sauna en sporten.


Geen producten aanbrengen en niet reinigen van de huid gedurende de eerste 8 u na behandeling. 

Bij een microneedlingprocedure met PRP pas de volgende dag make-up gebruiken en producten met glycolzuur of retinol niet gebruiken tot 3 dagen na de procedure.

Veel voorkomende vragen rond PRP

Om een beter beeld te krijgen bij PRP geven we graag een beeld mee van de behandeling.

De hersteltijd van de behandeling is maximaal 24 u.

Het beste resultaat wordt bekomen indien u de behandeling in kuur (3 tot 4 behandelingen) volgt. Het effect op de bindweefselvorming is pas voltooid na 3 tot 4 maanden wanneer dan ook het eigenlijke effect te zien is.

Ook in het geval van haarverlies kan PRP een oplossing bieden.

Zowel voor mannen als voor vrouwen die terug een vollere haardos willen kan dit goede resultaten geven. Er dient minstens een kuur van 3 behandelingen gevolgd te worden.